Novosti
grb
facebook logo  youtube logo  ЋИР / ENG

letnji festivali

Dve predstave Beogradskog dramskog pozorišta uvrštene su u zvaničan program značajnih, internacionalnih festivala u Rusiji i Crnoj Gori.

“Ključevi od Leraha” Nikolaja Koljade pozvani su na 11. Međunarodni festival savremene drame u Ekaterinburgu (Rusija), a “Berlinski zid” Željka Hubača biće odigran u Tivtu, na programu manifestacije “Purgatorije 2017”.

Jedanaesti po redu Internacionalni festival savremene drame "Koljada plejs" biće održan u Narodnom pozorištu Ekaterinburga (Rusija) od 20. do 30. juna 2017. godine, a između ostalih učestvuju i dve predstave iz Srbije (“Praćka” u režiji Sonje Petrović Teatra Ludifiko i “Ključevi od Leraha” u režiji Nataše Radulović, BDP). Festival je pokrenuo poznati dramatičar Nikolaj Koljada, koji je i selektor manifestacije i predstavlja najbolje inscenacije njegovih drama u svetu. Ove godine, odabrane su 32 predstave iz Makedonije, Rumunije, Mađarske, Kazahstana, Rusije, Srbije.

“Ključevi od Leraha” Nikolaja Koljade, u prevodu, adaptaciji i režiji Nataše Radulović, biće odigrani u Ekaterinburgu 25. juna. Retko izvođena drama (1993) jednog od najznačajnijih, savremenih, ruskih dramatičara, Nikolaja Koljade mračna je fantazmagorija o čežnji za slobodom i ljubavlju, za domom i spokojem, koja – neostvarena postaje svojevrsni okidač za neprobojni krug mentalnog zatvora/pakla. Autorsku ekipu predstave čine scenografi Nađa Antić i Nera Vulović, kostimograf Kristina Nikolić, kompozitor Ana Krstajić. Igraju: Elizabeta Đorevska, Olivera Viktorović Đurašković, Pavle Jerinić, Joakim Tasić i Anđela Jovanović.

Festival “Purgatorije 2017” u organizaciji Centra za kulturu Tivat obuhvata od 22. juna do 31. avgusta 61 multimedijalni program, od toga devet predstava u zvaničnoj konkurenciji. Kako je selektorka Tatjana Mandić Rigonat u eksplikaciji zapisala: “Na festivalu Purgatorije 2017. videćete predstave koje su pozorišna rasprava na temu identiteta. Ta rasprava neodvojiva je od ključnih pitanja egzistencijije: Ko sam? Zašto živim? Kako živim? Šta je smisao i svrha života? Šta je ljubav? Šta je istina?”

Kontoverzni poduhvat reditelja Milana Neškovića “Berlinski zid” po tekstu Željka Hubača , biće izveden 2. jula u Tivtu. Potresna priča Željka Hubača smeštena je u Uroševac na Kosovu – godine 1999. Stigmatizovani krvavim etničkim sukobima – i Albanci i Srbi razapeti su između borbe za opstanak, žestokih strasti i ljubavi. Nešković potpisuje i idejno rešenje prostora, kao i izbor muzike, a kostimograf je Biljana Grgur. Igraju: Tanasije Uzunović, Jovo Maksić, Nemanja Oliverić, Paulina Manov, Andrej Šepetkovski i Ljubinka Klarić.

Kontakt info

Adresa:
Beogradsko dramsko pozorište
Mileševska 64a
11000 Beograd, Srbija


Telefoni:
Centrala: +381.11.283.51.11
Biletarnica: +381.11.283.70.00
Marketing: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Računovodstvo tel/faks: +381.11.283.52.98
Tehnički sektor tel/faks: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., operativni direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., tehnički direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., šef marketinga
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., rukovodilac finansijske službe
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., sekretar
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., umetnički sekretar i PR
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., dramaturg
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 545 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijavite se na info listu

Radno vreme biletarnice

Prepodne:
UTORAK-PETAK od 10:00-14:00č
OSIM UTORKOM PREPODNE

Poslepodne:
svakog dana kada ima predstava
od 18:00-20:30č
vikendom biletarnica radi
od 18:00-20:30č ukoliko ima predstava

Naša lokacija