Novosti
grb
facebook logo  youtube logo  ЋИР / ENG

kirilov

Saradnja Beogradskog dramskog pozorišta sa Volkov teatrom - Ruskim državnim akademskim dramskim pozorištem iz Jaroslavlja nastavlja se: gost naše Kuće, istaknuti glumac i reditelj Valerij Kirilov započeo je probe komada nastalog po romanu Valentina Rasputina “Poslednji rok”. Premijera je zakazana za Dan pozorišta, 20. februar naredne godine.

Umetnička saradnja naša dva pozorišta uspostavljena je maja 2015. godine. Na osnovu zimus potpisanog novog protokola, uz razmenu gostovanja, saradnja obuhvata i angažovanje umetnika. Tako će BDP, ove zime, ugostiti stalnog člana ansambla Volkov teatra – reditelja, glumca i pedagoga srednje generacije, Valerija Kirilova, nosioca značajnih nacionalnih priznanja kao što su Narodni umetnik Rusije i Zaslužni umetnik Rusije. Kirilov je tumačio preko 45 uloga različitih žanrova, režiju je završio na Ruskoj akademiji pozorišnih umetnosti, a od 1996-2005. godine predavao je glumu na Pozorišnom institutu u Jaroslavlju.

vera u nasledje

Kirilov će beogradskoj publici predstaviti dramatizaciju dela Valentina Rasputina (1937-2015) “Poslednji rok”. Još u sovjetsko vreme, počev od 70-ih godina, dela ovog pisca iz sibirskog grada Irkutska, predstavnika posleratnog pravca u sovjetskoj književnosti tzv ruralne proze, postala je ogledalo duhovnosti njegovih savremenika. Karijere, uspeh, veze, položaj u društvu, tvrdi Rasputin, ne mogu da budu određujući, ako je čovek izgubio nit pokolenja, ako je zaboravio svoje korene – a to je lajt motiv njegovog opusa. Oni su naznačeni upravo u ključnom delu “Poslednji rok”, objavljenom 1970. Setno senčenje likova sa sela, porodica rasturenih brzinom savremenog života potcrtano je neobičnim, gorkim humorom koji našu publiku može da podseti na Vladimira Vojnoviča.

“Poslednji rok”, kao i druga prozna dela Rasputina, prevedeni su na desetine stranih jezika, uključujući engleski, španski, nemački, francuski, pa srpski... Rasputin je dobitnik brojnih nacionalnih priznanja, uključujući Lenjinov orden i Nagradu “Solženjicin”.

Valerij Kirilov je prvobitno priredio dramatizaciju romana “Poslednji rok” za Volkov teatar, a potpisuje, uz režiju, i scenografiju, kostim i izbor muzike. Igraju: Danica Riskovski, Jadranka Selec, Milena Pavlović Čučilović, Boris Komnenić, Andrej Šepetkovski, Sandra Bugarski, Milica Milša, Tamara Aleksić, Srđan Dedić, Nada Macanković, Ljubomir Ćustić.

http://www.blic.rs/kultura/vesti/srecan-rodjendan-gospodine-kirilov-veliki-ruski-pozorisni-umetnik-radi-u-beogradu-uz/4mcbt33

Kontakt info

Adresa:
Beogradsko dramsko pozorište
Mileševska 64a
11000 Beograd, Srbija


Telefoni:
Centrala: +381.11.283.51.11
Biletarnica: +381.11.283.70.00
Marketing: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Računovodstvo tel/faks: +381.11.283.52.98
Tehnički sektor tel/faks: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., operativni direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., tehnički direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., šef marketinga
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., rukovodilac finansijske službe
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., sekretar
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., umetnički sekretar i PR
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., dramaturg
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 50 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijavite se na info listu

Radno vreme biletarnice

Prepodne:
UTORAK-PETAK od 10:00-14:00č

Poslepodne:
svakog dana kada ima predstava
od 18:00-20:30č
vikendom biletarnica radi
od 18:00-20:30č ukoliko ima predstava

Naša lokacija