Novosti
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  ЋИР / ENG

novembarski festivali

Početkom novembra dve predstave Beogradskog dramskog pozorišta biće izvedene na zvaničnim programima teatarskih festivala na Mećavniku i u Aranđelovcu.

Jedna od najmlađih pozorišnih smotri kod nas, 3. Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 2. i 3. novembra na Mećavniku. Selektor Festivala je reditelj Milan Nešković, a "u želji za preispitivanjem granica između pozorišta i filma i postavljanjem pitanja da li one uopšte postoje, odlučeno je da slogan trećeg po redu Jesenjeg pozorišnog festivala bude 'Pozorišni Kustendorf'. Ove godine festival u studentskom takmičarskom programu, a po uzoru na svog starijeg brata Kustendorf, postaje internacionalan", saopštili su organizatori. U takmičarskom programu ove godine biće četiri predstave, tri sa akademija iz Srbije i jedna iz Rusije, koje se bore za nagradu “Zlatni list”.

Mećavnik će ugostiti i profesionalne produkcije, pa će tako 3. novembra biti izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Crna kutija" po tekstu Ane Đorđević, reditelja Andreja Nosova inspirisana italijanskim filmskim hitom “Savršeni stranci” Paola Đenovezea. Autorsku ekipu čine scenograf Tamara Branković, kostimograf Dara Mihajlović, kompozitor Draško Adžić., saradnik na tekstu bio je Andrej Šepetkovski. Igraju: Nataša Marković, Ljubinka Klarić, Ivana Nikolić, Ivan Zarić, Petar Benčina, Nemanja Oliverić i Miloš Timotijević, a njihovi telefonski sagovornici (glasovi) su: Vesna Čipčić, Pavle Pekić, Jovana Gavrilović, Milan Marić, Slaven Došlo i Ivana Jovović.

Dan kasnije, 4. novembra najnovija produkcija BDP-a “Roman o Londonu” Miloša Crnjanskog, u režiji Ane Đorđević biće izvedena u takmičarskom program 14. Pozorišnog festivala u organizaciji Centra za kulturu Aranđelovac.

Festival se održava od 2. do 6. novembra, pod sloganom “Teatar u nama”, a imaće takmičarski karakter i biće dodeljene dva priznanja za najbolju predstavu – nagrada stručnog žirija i nagrada publike. Pet predstava iz Beograda, Novog Sada i Kruševca ocenjivaće stručni žiri u sastavu Dušanka Stojanović Glid, dramska umetnica, a pored nje će biti i Zoran Maksimović, teatrolog i kustos Pozorišnog muzeja Vojvodine, i dr Ivan Zlatković, književnik.

Zasnovan na ličnom iskustvu pisca, “Roman o Londonu” Miloša Crnjanskog, premijerno izveden 27. oktobra u koprodukciji sa BeoArtom i SO Krupanj, je priča o tegobnom životu emigranata u tuđini. Ana Đorđević, uz dramatizaciju i režiju, potpisuje i izbor muzike, kostimograf je Adrijana Pajić, scenograf Jasmina Holbus, a lektor Dijana Marković. Igraju: Milan Marić, Milica Zarić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, Ivana Nikolić, Srđan Dedić, Branko Cvejić i Aleksandar Vučković.

Kontakt info

Adresa:
Beogradsko dramsko pozorište
Mileševska 64a
11000 Beograd, Srbija


Telefoni:
Centrala: +381.11.283.51.11
Biletarnica: +381.11.283.70.00
Marketing: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Računovodstvo tel/faks: +381.11.283.52.98
Tehnički sektor tel/faks: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., operativni direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., tehnički direktor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., šef marketinga
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., rukovodilac finansijske službe
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., sekretar
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., umetnički sekretar i PR
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., dramaturg
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 126 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijavite se na info listu

Radno vreme biletarnice

Prepodne:
PONEDELJAK-PETAK od 10:00-14:00č
OSIM UTORKOM PREPODNE

Poslepodne:
svakog dana kada ima predstava
od 18:00-20:30č
vikendom biletarnica radi
od 18:00-20:30č ukoliko ima predstava

Naša lokacija