Rulet-ples
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  ЋИР / ENG

REČ PISCA

„Rulet-ples“ slika dvojicu junaka sjedinjenih u životnom cilјu da lako dođu do novca: prevarom, kockom, lažnim obećanjima... Žrtve njihove pohlepe koja se sastoji u težnji da se živi lagodno i ugodi svom sebičluku u ovom komadu su članovi porodice. Rođeni gubitnici nikada ne ostaju bez nade da će sreća, a sreća je za njih isklјučivo novac, kao i gobela u narodnoj pripoveci koju je zapisao Vuk, izroniti iz blata. U večitom traganju za lakom zaradom uvlače druge u svoje laži, a lakoverni i sami rado postaju učesnici namenjene im prevare. Mnogima su čak i uzori nepouzdani lјudi - avanturisti, a činjenica je da svakodnevica nespremnih na rizik ne prikazuje život u jarkim bojama i nije dramski privlačna. Valјda otuda i velika žudnja da se učestvuje u raznim pustolovinama.

Aleksandar Jugović

REČ REDITELjA

Svet oko nas, opšti slom morala i nedostatak etike, idoli lažnih vrednosti dovode nas do božanstva kome se svi klanjaju - novcu. Kako to u životu biva, loptica ubačena u rulet života ponekad se ne zaustavi na broju ili boji koju smo mi želeli. Četvoro lјudi, zaroblјenih u svom malom svetu, vremenom dolaze do istine koja je bolna, ali i otrežnjujuća.

Porodica, kao nukleus svega, će pobediti. Ili ne? Nadamo se da ipak hoće... Publika naše predstave će se smejati, zamisliti, a u isto vreme i poželeti da bude drugačija... bolјa.

Marko Živić

O PISCU

Aleksandar Jugović rođen je u Čačku 2. novembra 1975. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (srpski jezik i književnost). Objavio je knjige pesama: „Krv i nije voda“, „Na kraju krajeva“, „Jesenim proleća“. Autor je romana: „DISharmonija“, „Tri roga meseca“, „Srpski u sto lekcija“, „Montana“, „Laureat“. Autor je i drama: „Ministar“, „Rodeo“, „Luna-park“.

O REDITELjU

Marko Živić (Kruševac, 04.04.1972.) završio je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Radeta Markovića. Prva profesionalna predstava koju je odigrao bio je komad Branislava Nušića “Protekcija” u Kruševačkom pozorištu…Ostvario je do danas više od 50 pozorišnih premijera u teatrima u Beogradu i van njega, a stalni član BDP-a je od 1997. godine. Izdvajaju se uloge u komadima: “Rekviziter” Uglјeše Šajtinca, u režiji Đorđa Marjanovića , “Let iznad kukavičjeg gnezda… “Delirijum tremens”, “Ne igraj na Engleze”, “Sviraj to ponovo Sem”, “Kad su cvetale tikve”... Iza sebe ima nekoliko filmskih ostvarenja, televizijskih serija i šou programa… Dobitnik je više pozorišnih i filmskih nagrada…

Trajanje: 1 sat 20 minuta

Premijera: 08.03.2015.

PRIJATELjI PROJEKTA:

ps fashionps fashion

PISAC
Aleksandar Jugović


REŽIJA
Marko Živić


DRAMATURG
Branislav Nedić


SCENOGRAF
Ivan Denić


KOSTIMOGRAF
Jasmina Dugić


AUTOR MUZIKE
Bora Dugić


MUZIČKA PRODUKCIJA I ARANŽMAN
Sloba Marković


AUTOR NUMERE "KAZINO"
Bojan Dugić


KOREOGRAF
Igor Grabovica


ORGANIZATOR
Ivana Jovović


INSPICIJENT
Zorica Popov


FOTOGRAFIJE
Marija Ivanišević


LICA

Milan
Milorad Damjanović

Dejan

Marko Janjić

Bosilјka

Jelena Rakočević Cekić

Ruža
Ljubinka Klarić


PRODUKCIJA
BDP