Ženska posla
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  ЋИР / ENG

REČ PISCA

„Ženska posla“ je komedija situacije o svadbi koja se nije dogodila, inspirisana komadom Andreja Saramonoviča „Testosteron“. Četiri žene posle crkvenog venčanja koje je prekinuto, jer je mladoženja umesto sudbonosnog „DA“ izjavio naočigled svih svatova da njegovo srce pripada drugoj, dolaze u lokal u kome je je trebalo da se vesele. Tulum se nastavlja i ne prestaje, ali ne svatovni, već trilerski, jer treba otkriti krivca za debakl i fijasko. Neminovna u njihovim duhovitim prepirkama i raspravama je tema „muškarca“, različitost između polova je ujedno ozbiljna i smešna: jer dobro je poznato da su „muškarci sa Marsa, a žene sa Venere“, da ne mogu zajedno, ali ni jedni bez drugih.

Na duhovit način, prepun ženskih nedoumica kao u „Smrtonosnoj motoristici“ Aleksandra Popovića, naše dame počinju sa zdravicom: „Nek idu dođavola svi lažljivi muškarci, svinje šovinističke!“, a završavaju pomirenjem ženskog i muškog principa sa uzvikom: „Živeli muškarci!“

Milena Pavlović Čučilović

O PISCU

Milena Pavlović Čučilović (1972), diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Arse Jovanovića. Stalni član BDP-a je od 1996. Na sceni matičnog pozorišta ostvarila je više od dvadeset uloga, a igrala je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, te u projektima Trupe „Torpedo“. Bavi se pisanjem i režijom i potpisuje produkcije ne samo u Beogradskom dramskom (šest naslova), već i u pozorištima širom zemlje (Kraljevačkom, Srpskom narodnom, Pozorištancu Puž, Malom pozorištu „Duško Radović“, Dorćol plac).

Dobitnik je više teatarskih i filmskih priznanja festivalima u Užicu (Jugoslovenski pozorišni festival), Vršcu (Pozorišna jesen), Novom Sadu (Dani SNP-a), Beogradu (Pozorište Zvezdarište), Nišu (Filmski susreti), kao i Nagrade FIPRESCI. Dvostruki je dobitnik Nagrade „Tatjana Lukjanova“ BDP-a (2003. i 2010) i Godišnje nagrade Beogradskog dramskog pozorišta (2009. i 2014)

REČ REDITELjA

Gledanost i popularnost u masovnim medijima su konačno srušili i crkveno propagiranu svetu tajnu braka. Ceremonija sklapanja braka je upotrebljena za vest na središnjim stranama tabloidne srpske štampe.

Šta mogu da urade četiri žene kada se nađu zajedno na svadbi u različitim ulogama. Mlada, kuma, mladina majka i PR sa mladoženjine strane. Još kada na svadbi dođe do tuče, uglavnom je ono što možete očekivati kao već viđeno na svadbama u Srbiji.

Ono što ćete videti u savremenoj komediji „Ženska posla“ je obrt u stilu rijaliti programa. Skandal izazvan mladoženjinim zavetovanjem na vernost ne ženi već ...

Da li su gosti i rodbina samo učesnici velike obmane? Sve za profit, profit za sve ... a on je jedino i važan.

Marko Jovičić

O REDITELjU

Marko Jovičić (1995) je student treće godine Pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Ivane Vujić. Sarađivao je sa mnogim afirmisanim pozorišnim rediteljima, kao što su Slobodanka Caca Aleksić, Boban Skerlić, Egon Savin, Vladimir Lazić, Ana Zdravković, Goran Šušljik, Aleksandra Milavić Dejvis… Glumi u brojnim predstvama u pozorištu „Puž”. Kao deo međunarodnog Projekta ''Pravda'', Regionalna mreža akademija dramskih umetnosti, režirao je predstavu ''Ne čujem pečat Josipe'', po tekstu Borne Vujčić, koja je izvedena na međunarodnim festivalima BITEF – Beograd (2015 i 2016), KRADU – Zagreb (2016), MOT – Skoplje (2016) i MESS – Sarajevo (2016). Predstavu ''Na dnu'', po tekstu Maksima Gorkog, režirao je na sceni ''Mata Milošević'' FDU (2016).

Predstava ''Ženska posla'' je njegov prvi rediteljski poduhvat u Beogradskom dramskom pozorištu.

Vreme trajanja: 1 sat i 10 min.

Premijera: 14.03.2017.

PISAC
Milena Pavlović Čučilović
(po motivima komada „Testosteron“ Andreja Saramonoviča)


REŽIJA
Marko Jovičić


SCENOGRAF I KOSTIMOGRAF
Staša Jamušakov


KOMPOZITOR
Marko Jovičić*
(* uz originalnu muziku u predstavi su korišćene kompozicije: Edvard Grig – svita „Per Gint“, Kevin MekLaud - „Investigejšns“, „Arkadija“, „Mitbol parejd“ )


ORGANIZATOR
Mateja Radisavljević


INSPICIJENT
Zoran Milojević


FOTOGRAFIJE
Teodora Ćirić


LICA

Katarina 
Danina Jeftić

Stanislava

Sandra Bugarski

Radmila

Tatjana Kecman

Tijana

Milena Pavlović Čučilović


PRODUKCIJA
BDP
Agencija "Ferzeng"